Facelift C4 Cactus

Christophe Van Kelst
C4 Cactus

Facelift C4 Cactus

Citroën heeft zijn C4 Cactus grondig herwerkt. Daarbij zijn de Airbumps van de flanken van de compacte SUV verwijderd. Ook de zwarte band op de achterkant en de dakrails zijn verdwenen.

Het experiment met het gewaagde design van de C4 Cactus had niet het verwachte succes. Daarom heeft Citroën beslist om het anders aan te pakken, met een volledige facelift waarbij de zijdelingse stootkussens zijn verdwenen. Het front is hertekend, met een nieuwe bumper. Achteraan krijgt hij nieuwe led-achterlichten met 3D-effect. Het model verliest ook zijn zwarte decoratie-elementen en zijn dakrails, alsof het merk hem absoluut van zijn cross-overetiket wil verlossen. Daarmee wordt de C4 Cactus 5 centimeter lager. De beschermingsranden onderaan het koetswerk bleven wel behouden.

Gemoderniseerd

Het model heeft ook nieuwe rijhulpsystemen, zoals een automatische noodremfunctie, snelheidsbordherkenning, een passieve spoorassistent enzovoort. Voor het comfort hebben de ingenieurs de ophanging met hydraulische aanslagpunten van de C4 Picasso geïnstalleerd. In het interieur behoudt het dashboard wel zijn bijzondere look. De stoelen zijn wel wat herwerkt voor meer comfort. De C4 Cactus komt in 2018 op de markt met BlueHDi-diesels van 100 en 120 pk en PureTech-benzinemotoren met 82 pk, 110 pk en 130 pk.

Bron: autogids.be