Aviapartner zet samen met Citroën vloot onder stroom

Christophe Van Kelst
AviaPartner

Aviapartner, een bedrijf dat diensten aanbiedt in de luchthavensector, zoals de afhandeling van bagage, gaat volledig voor elektrisch. Afgelopen maandag nam het bedrijf 48 elektrische Citroëns in gebruik, 25 C-Zero’s en 23 E-Berlingo’s.

De wagens werden geleverd door garage Van Kelst uit Schriek, via een operationeel leasecontract van 4 jaar bij Free2Move Lease. Zij zullen voor verschillende doeleinden gebruikt worden op het tarmac van de nationale luchthaven van Zaventem, samen met die van Luik, Oostende en Antwerpen één van de vier actieterreinen van het Belgische bedrijf in ons land.

“De wagens zullen dagelijks ongeveer 50 kilometer afleggen op het tarmac rond onze nationale luchthaven, en dat zeven dagen op zeven”, legt Yves Nuyts, General Manager Handling bij Aviapartner Belgium, uit. Opvallend feit is dat de wagens gelimiteerd zijn tot 30 km/u. Dat is immers de maximumsnelheid op het tarmac, waar ook flitscamera’s staan. Daarenboven zorgt de lagere topsnelheid voor een grotere autonomie van de batterij.

Laadinfrastructuur

De elektrische wagens vervangen de oude dieselvloot die Aviapartner tot voor kort inzette in Zaventem. “Maar aangezien de wagens vooral voor korte afstanden en bij lage snelheden gebruikt werden, werkten die motoren nooit op hun efficiëntst. Elektrische wagens zijn veel beter geschikt voor dit werk. Daarenboven hadden wij in ons charter al verklaard onze ecologische voetafdruk te willen verkleinen. Dan kom je snel bij de conclusie om het wagen park te vergroenen, te elektrificeren. En waarom dan niet het gehele wagenpark in één keer?”, aldus Nuyts. Daarnaast zorgde de verlening van het contract tussen Aviapartner en de luchthaven met zeven jaar voor de nodige langetermijngaranties om een dergelijke investering te doen.

Momenteel worden de wagens nog opgeladen via het ‘ouderwetse’ stopcontact, maar Aviapartner is van plan om in de toekomst te investeren in een heuse laadinfrastructuur voor haar vloot van elektrische wagens.

BRON: https://www.fleet.be/aviapartner-zet-samen-met-citroen-vloot-onder-stroom/

AviaPartner