Inspireert de nieuwe WRC-machine Citroën tot een hete C3?

Christophe

Volgend jaar maakt de nieuwe Citroën C3 WRC zijn opwachting in het Wereldkampioenschap Rally, de voorbode van een hete productievariant met VTS-badge?

Volgend jaar ondergaat het Wereldkampioenschap Rally een gedaanteverwisseling, waarbij snellere rallywagens voor meer spektakel moeten zorgen. In 2017 maakt Toyota zijn WRC-comeback en vervangt Citroën de stilaan pensioengerechtigde DS3 door een gloednieuwe WRC-machine op basis van de eerder deze week gepresenteerde C3. Die met de Cactus-stekels, inderdaad.

De vorige C3 deed het zonder sportversie, Citroën hield het bij de DS3 Racing (intussen vervangen door de DS 3 Performance). Maar de WRC-link zou er wel eens voor kunnen zorgen dat er opnieuw een Racing- of VTS-sportversie op de planning staat. Een opvolger voor de Saxo VTS en de C2 VTS? Laat maar komen.

Die sportieve Citroën C3 zou een echte hot hatch kunnen worden, gezegend met de technologie van de 208 GTi by Peugeot Sport. Al behoort ook een mildere versie met opgevoerde 1.2 Puretech-turbomotor tot de mogelijkheden. Time wil tell.

C3